BØGER, TV OG RADIO

Vores bøger er nemme og overskuelige at læse. De fås også som e-bog, lydbog og på engelsk.
Det er ingen forudsætning for en eventuel terapi-dag at have læst bogen – snarere som sagt en god ide efterfølgende for at fastholde det I har fået med fra terapien.


image.png

Det Levende  Parforhold

”At skabe et levende parforhold er en af de sværeste udfordringer, vi støder på i vores liv. Men det er så sandelig også en af de allerstørste glæder, når det lykkes. Således indleder forfatterne deres bog om Den Anerkendende Dialog. At skrive fagligt om kærlighed og dialog mellem mennesker på en levende måde, er en tilsvarende stor udfordring.
Jeg synes, det er lykkedes rigtigt godt for forfatterne.
Selv om hovedfokus er det voksne kærlighedsliv, er tanken på børnene, der lever i “rummet imellem”, i den atmosfære, der skabes i forholdet, aldrig langt væk.”

Fra anmeldelse af psykolog Karen Bering

Læs hele anmeldelsen her


image.png

Den Levende familie

“Selv de største erkendelser forudsætter ofte en forudgående periode med hårdt arbejde. Sådan selvfølgelig også det den indlevende dialog, der kaldes anerkendelse.”

Bogen bygger på et psykologisk videnskabeligt grundlag – og den fremlægger et erfaringsmateriale, der klart henter sin næring fra forfatternes mange terapeutiske kurser og forløb. Det gør bogen til en lille guldgrube af eksempler med en aura af hverdagslærdom”.

Fra anmeldelse af Per Schultz Jørgensen,
 professor, dr. phil.

Læs hele anmeldelsen her


0x500.jpeg.png

At leve sin terapi

- Ni psykoterapiportrætter om forholdet mellem terapeut, klient og praksis

”Konflikter er udvikling, der prøver at finde sted! Det er en indstilling, der kræver et vist overskud, og det er nok de færreste par, der tænker den tanke, når de står midt i kampens hede, langt fra følelsesmæssig fred, er delvist hjerneamputerede og kun optaget af sin egen kamp for virkeligheden, kampen for anerkendelsen og dermed i en psykologisk betydning: Kampen for overlevelsen. Ikke desto mindre er det lige præcis i den grundforståelse, relationsterapeuterne og ægteparret Kirsten Seidenfaden og Piet Draiby tager deres afsæt. At der midt i konflikten findes en udvikling, der desperat prøver at finde sted.”

”Så der er konsistens mellem teori og holdning, mellem teori og tilstedeværelse. Det er det, der gør det så smukt for mig. For mig er det blevet en væren i verden, en relationel etik, det er det, der gør, at det er blevet så centralt, fordi for mig er det blevet meget mere en livsholdning, en politisk holdning som den etik, der handler om, at vi er forskellige, og at vi kun kan leve i denne verden, hvis vi lærer at forstå, at vi skal kunne være her alle sammen, og at vi alle har ret til at være her med det, vi er og blive forstået med hvert vores udgangspunkt.”

Læs kapitlet her: Konflikter er udvikling, der prøver på at finde sted


0x500-1.jpeg.png

Accept, empati og ægthed i psykoterapeutisk praksis -

arven efter Carl Rogers

”Når vi har valgt at kalde metoden Den Anerkendende Dialog, er det fordi anerkendelse er det centrale begreb i vores personlige måde at tænke og arbejde på. Anerkendelse betegner i denne sammenhæng en grundholdning, hvor vi også som terapeuter er i stand til at sætte os i klienternes sted og også støtte dem i at sætte sig i hinandens sted. Anerkendelse indebærer desuden at kunne støtte parret i at respektere, at partneren kan have andre versioner af virkeligheden end deres egen.  Anerkendelse har en fantastisk virkning, fordi den understøtter og igangsætter en positiv udvikling. Når partneren oplever at få anerkendelse af sin partner, føler han / hun sig set, hørt, forstået og respekteret som den, han / hun er. Det giver en ro og tryghed, der er en helt afgørende forudsætning for, at parterne hver for sig og sammen tør forandre sig og udvikle sig, og at deres eventuelle barn/børn kan folde sig ud i tryghed. Dette kan kun ske når forskellighed ikke opfattes som forkerthed.”

”I Den Anerkendende Dialog er det terapeuten, der ”holder” parret i det anerkendende rum, så parret indbyrdes kan udvikle en anerkendende holdning. Den Anerkendende Dialog er ikke et mål i sig selv, den er en vej til at udvikle sit anerkendende nærvær og sin evne til mentalisering.”


TV


RADIO